Elkészítés: A burgonyákat sós vízben héjastul megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. Kiskanállal kivájjuk a belsejüket úgy, hogy csónak formát kapjunk. Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával meghintünk egy sütőformát. Elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük, belekeverjük a tojást, a lisztet, a tejet, az áttört fokhagymát, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A burgonyákat megtöltjük, és sütőedénybe rakjuk. Közéjük szórjuk a kivájt burgonyaforgácsot, kissé megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre