Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos batyu (kelt tésztából)

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csomag sütőélesztő ( instant, szárított)
  • 3 dl tej (langyos)
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 20 dkg trappista sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba öntjük, és a közepébe egy kis mélyedést fúrunk. Ebbe tesszük az élesztőt 1 dl langyos tejjel, és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, 5 dkg olasztott margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
    2. Ha megkelt a tészta jól átgyúrjuk, és 10 egyforma gombócra osztjuk. Egy sík, lisztezett felületen mindegyik gombócot külön-külön kb. 20-25 cm-es ovális alakra kinyújtjuk. Egy derelyevágóval (vagy éles késsel) ferdén bevagdossuk, de úgy, hogy a széleket ne vágjuk át. Ezután megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és megszórjuk a lereszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét a feltekert tészta alá hajtjuk).
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát, és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


      Még több kelt tészta >>>
       

      Sós vendégvárók >>> 

      Sajtos finomságok >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Sajtos batyu (kelt tésztából) recept?


Magazin