Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-barackos rakott pulykamell

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, nagyon kevés sóval és majoránnával befűszerezzük, letakarva hagyjuk állni. A hagymát meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk.

Forró olajon megpirítjuk, majd a húst rápakolva, szeletenként mindkét oldalát félig átsütjük. A hagymával együtt tepsibe pakolunk egy réteg húst, bekenjük a felvert tojással, majd jól megszórjuk sajttal. Majd újra egy réteg hús, tojás, aztán sajt következik, sajttal fejezzük be a rétegezést, amire vékony
őszibarackszeleteket teszünk.

A mártás elkészítéséhez a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, felöntjük a tejszínnel, majd ráöntjük a rakott húsra.

Alufóliával letakarva 25 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. A végén villával ellenőrizzük, hogy a hús jól átsült-e.

Köretnek burgonyakrokettet vagy mogyoróburgonyát szolgáljunk fel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek