Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk, nagyon kevés sóval és majoránnával befűszerezzük, letakarva hagyjuk állni. A hagymát meghámozzuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
Forró olajon megpirítjuk, majd a húst rápakolva, szeletenként mindkét oldalát félig átsütjük. A hagymával együtt tepsibe pakolunk egy réteg húst, bekenjük a felvert tojással, majd jól megszórjuk sajttal. Majd újra egy réteg hús, tojás, aztán sajt következik, sajttal fejezzük be a rétegezést, amire vékony
őszibarackszeleteket teszünk.
A mártás elkészítéséhez a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, felöntjük a tejszínnel, majd ráöntjük a rakott húsra.
Alufóliával letakarva 25 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, majd levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje. A végén villával ellenőrizzük, hogy a hús jól átsült-e.
Köretnek burgonyakrokettet vagy mogyoróburgonyát szolgáljunk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre