Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-baconos virsli szezámos bundában

30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 6 db virsli
  • 12 szelet bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • szezámmag
  • A mártogatóshoz:
  • 1 dl ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db chilipaprika

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát felengedjük. Ha nem lapokban van, akkor vékonyra kinyújtjuk, és 6 téglalapot vágunk belőle a virsli hosszának megfelelően.

A virsliket hosszában bevágjuk. A nyílásba vékony sajtszeletet teszünk, és a virsliket 2-2 szelet baconbe csavarjuk. A betekert virsliket a tésztalapokba göngyöljük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.

A szószhoz a hagymát és a chilit apróra vágjuk. A ketchupot elkeverjük a mustárral, az apróra vágott hagymával és chilivel.

A virsliket a csípős mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss