Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-baconös muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük, és szintén kihűtjük.

Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós).

Egy másik tálban jól kikverjük a tejfölt, a tojást és az olajat.

Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát.

A muffinformába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünki 1 teáskanál krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss