Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-baconös muffin

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
  • 10 dkg búzacsírás liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg bacon
  • 2-3 db újhagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük.

    A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük, és szintén kihűtjük.

    Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós).

    Egy másik tálban jól kikverjük a tejfölt, a tojást és az olajat.

    Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát.

    A muffinformába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleteszünki 1 teáskanál krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Ernocske! Én már többféle sós muffint sütöttem, és mindegyik ízlett a családnak. Kérlek írjad majd meg, hogy Neked hogy ízlett.
Ernocske
Nagyon érdekes a recept, ki fogom próbálni, a muffinnal idáig úgy is az volt a bajom, hogy az édeset nem szeretem, meg nem is nagyon ehetek.

Hasonló Receptek

Magazin