Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2 in 1! Világbajnok sajtos-baconös mártogatós, amit a gyerekek is imádnak!

Gyors vacsora ötlet, vendégváró vagy csak úgy nassolnivalónak is szuper megoldás ez a mártogatós. Ezzel a ropogós finomsággal csak az a gond, hogy egy adag sosem elég belőle!

Nagyon szeretem a szendvicskrémeket és velük együtt a mártogatós harapnivalókat is. Egyrészt viszonylag könnyedén és rövid idő alatt elkészülnek, másrészt igazán változatos menüt lehet összerakni kencékből. A sült bacon pedig nagyon ízletes a sajtkrémmel. :) Megúnhatatlan páros! 


Hozzávalók (4 személyre):

8 szelet bacon
250 g natúr sajtkrém
tejföl

bors
50 g reszelt sajt
½ csokor újhagyma

1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és hagyjuk kihűlni.

2. Közben robotgéppel keverjük simára a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, továbbá némi sóval és borssal. Forgassuk bele a reszelt sajt, a megtisztított, felkarikázott újhagyma és a felaprított bacon kétharmadát. Végül halmozzuk tálkába a mártogatóst, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, újhagymával és baconnel. Csíkokra vágott zöldségekkel és grissinivel tálalhatjuk.

Adri korábbi receptjeit itt találod! >>> 

Elkészítési idő: 25 perc
A recept a Fanny konyha 2016/12. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss