Nagyon szeretem a szendvicskrémeket és velük együtt a mártogatós harapnivalókat is. Egyrészt viszonylag könnyedén és rövid idő alatt elkészülnek, másrészt igazán változatos menüt lehet összerakni kencékből. A sült bacon pedig nagyon ízletes a sajtkrémmel. :) Megúnhatatlan páros!
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet bacon
250 g natúr sajtkrém
tejföl
só
bors
50 g reszelt sajt
½ csokor újhagyma
1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a baconszeleteket, majd szedjük ki őket, és hagyjuk kihűlni.
2. Közben robotgéppel keverjük simára a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, továbbá némi sóval és borssal. Forgassuk bele a reszelt sajt, a megtisztított, felkarikázott újhagyma és a felaprított bacon kétharmadát. Végül halmozzuk tálkába a mártogatóst, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, újhagymával és baconnel. Csíkokra vágott zöldségekkel és grissinivel tálalhatjuk.