Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Ha nem lesznek szép vékony szeletek, akkor egy kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd lisztben és a felvert tojásban megforgatjuk.
Egy ovális jénai tálat kiolajozunk, és az egész tálat meghintjük reszelt sajttal. A hússzeletek egy részét rárakjuk, majd a bacon következik. Ezt meghintjük bőven reszelt sajttal. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a nyersanyag. Tetejére sajt kerül.
A tálat befedve 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük. Akkor jó, ha a teteje és az alja is kezd egyenletesen pirosodni.
Ezután kivesszük a sütőből. A jénai tetejét levesszük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlés után a jénai tetejére borítjuk, és szépen lehet szeletelni.
Köretként adhatunk hozzá rizst, krumplipürét, franciasalátát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre