Sajtos-baconös csirkemell-torta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 filézett csirkemell
  • 30 dkg bacon
  • 30-40 dkg reszelt trappista sajt
  • étolaj
  • tojás
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Ha nem lesznek szép vékony szeletek, akkor egy kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd lisztben és a felvert tojásban megforgatjuk.

    Egy ovális jénai tálat kiolajozunk, és az egész tálat meghintjük reszelt sajttal. A hússzeletek egy részét rárakjuk, majd a bacon következik. Ezt meghintjük bőven reszelt sajttal. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a nyersanyag. Tetejére sajt kerül.

    A tálat befedve 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük. Akkor jó, ha a teteje és az alja is kezd egyenletesen pirosodni.

    Ezután kivesszük a sütőből. A jénai tetejét levesszük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlés után a jénai tetejére borítjuk, és szépen lehet szeletelni.

    Köretként adhatunk hozzá rizst, krumplipürét, franciasalátát.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek