Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-baconös croissant

Hozzávalók

  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dkg sajt (parmezán, trappista)
  • 1 ek mák (egész)
  • 1 db tojás (a lekenéshez)

Elkészítés

    1. A bacon szeleteket félbevágjuk, hogy beleférjenek majd a tésztába. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd vízszintesen félbevágjuk. Ezután mindkét tésztacsíkot cikkekre vágjuk fel. (én 7 cm-es cikkekre vágtam fel). Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, majd a mákkal. (a mákból hagyjunk a tetejére is).
    2. A megszórt tésztacikkekre ezután ráhelyezzünk egy-egy félbevágott baconszeletet, majd feltekerjük. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és ráhelyezzük egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant. Ezután vékonyan lekenjük tojással, és megszórjuk ízlés szerint mákkal.
    3. Előmelegített sütőbe helyezzül, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem) A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.

    BANÁNOS-NUTELLÁS CROISSANT >>>

    15 ISTENI HÁZI KIFLI, SÓSAN ÉS ÉDESEN - PRÓBÁLD KI MINDET! >>>

    KÜLÖNLEGES KÖRTÉS-SAJTOS VENDÉGVÁRÓ FINOMSÁG - POFONEGYSZERŰEN! >>>

Megjegyzés

Langyosan egyszerűen abbahagyhatatlan. A hozzávalók 20-22 db-hoz vannak kimérve.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin