Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-baconös croissant

35 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A bacon szeleteket félbevágjuk, hogy beleférjenek majd a tésztába.
  2. A leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd vízszintesen félbevágjuk. Ezután mindkét tésztacsíkot kb. 7 centis cikkekre vágjuk fel. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd a mákkal. (A mákból hagyjunk egy keveset a tetejére is).
  3. A megszórt tésztacikkekre ezután ráhelyezzünk egy-egy félbevágott baconszeletet, majd feltekerjük. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és ráhelyezzük egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant. Ezután vékonyan lekenjük tojással, és megszórjuk ízlés szerint mákkal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd 20-25 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.

Megjegyzés

Langyosan egyszerűen abbahagyhatatlan. A hozzávalókból kb. 20-22 db mini croissant készíthető. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss