Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtmártásos csirkés penne

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. Amíg fő a tészta megpirítjuk kevés olívaolajon a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd egy tányérba félretesszük.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét pirítottuk megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a reszelt fokhagymát, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük és lassan felöntjük a 2 dl forró tejjel. Habverővel csomómentesre elkeverjük, sózzuk borsozzuk. Felforraljuk, és annyi hideg tejet öntünk hozzá, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és beletesszük a kész csirkemell csíkokat.
  4. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük és belekeverjük a csirkés sajtmártásba. Ráreszelünk kevés citromhéjat, majd összefogatjuk. Kivajazott jénaiba öntjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss