Sajtmártásos csirkés penne

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 3 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 ek tönköly liszt
  • 3 ek vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 30 dkg penne tészta

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
    2. Amíg fő a tészta megpirítjuk kevés olívaolajon a csirkecsíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd egy tányérba félretesszük.
    3. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkét pirítottuk megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a reszelt fokhagymát, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük és lassan felöntjük a 2 dl forró tejjel. Habverővel csomómentesre elkeverjük, sózzuk borsozzuk. Felforraljuk, és annyi hideg tejet öntünk hozzá, amíg mártás sűrűségű nem lesz. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és beletesszük a kész csirkemell csíkokat.
    4. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük és belekeverjük a csirkés sajtmártásba. Ráreszelünk kevés citromhéjat, majd összefogatjuk. Kivajazott jénaiba öntjük és 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin