Elkészítés: Az olajos lében lévő lazacot öntsük egy szűrőbe, és hagyjuk teljesen lecsepegni. Ezután daraboljuk fel ízlés szerint (én egészen apróra feldaraboltam).
A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt apránként adagolva keverjük simára. Ezután ízesítsük citromlével, és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd szintén keverjük össze. (A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza, mert akkor nehezen tudjuk megtölteni a lazacszeleteket, a sózásnál pedig figyeljünk arra, hogy a lazac már eleve elég sós!!!!).
Vágjunk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzünk rá egy szeletet a füstölt lazacból. Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krémet, majd a fólia segítségével tekerjük fel, mint a bejglit. A többi lazacszelettel is így járjunk el. A lazactekercseket ezután tegyük egy tálcára, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel. Pirított kiflikarikákkal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre