Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtkrémleves zöldségesen

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 főre:
  • 5 dkg apró szemű bab
  • 5 dkg lencse
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zöldbab
  • 10 dkg gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 l húsleves
  • 15 dkg zsíros sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor vagy rosé
  • babérlevél
  • bors
  • 2 kis cipó

Elkészítés

    Elkészítés: A babot és a lencsét előző este beáztatjuk.

    A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát egy lábasba tesszük, alacsony lángon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, 2 percig együtt kevergetjük. Ráöntjük a húslevest, felforraljuk. Felkockázzuk a répát, felszeleteljük a gombát és a zöldbabot. Mikor felforrt a leves, leszűrjük a babot és a lencsét, és a többi zöldséggel együtt a levesbe tesszük. Hozzáöntünk még kb. fél liter vizet, beledobunk 1 babérlevelet, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.

    Lereszeljük a sajtot.

    Mikor puhák a zöldségek, beleöntjük a levesbe a bort, majd beleszórjuk a sajtot is. Állandó keverés mellett megvárjuk, míg elolvad a sajt (különben a babbal együtt leég – tapasztalat). Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

    A cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk (jó lesz majd fasírthoz). A cipókat és tetejüket is tepsibe tesszük. A tetőkbe sajtot szórunk, és forró sütőben ráolvasztjuk, addigra a cipók is ropogósak lesznek.

    A sütőből kivéve belekanalazzuk a levest, és rögtön fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Keveréke a magyar és francia ízeknek.

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin