Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtkrémleves ropogósra sült darált hússal

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 ek olaj
  • 30 dkg vegyes darált hús
  • bors
  • 2 db húsleveskocka
  • 50 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. Felhevítünk 2 ek olajat, és  üvegesre sütünk rajta 1 ek aprított újhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, azután tányérba kanalazzuk.
    2. A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, felforrósítjuk, és 5 percig pirítjuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat. Felöntjük 1,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 10 percig főzzük.
    3. A lereszelt sajtot a levesbe forgatjuk, és kevergetve további kb. 5 percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    9 TAVASZI KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>> 

    6 TIPP A TÖKÉLETES SAJTKRÉMLEVESHEZ >>> 

    BURGONYAKRÉMLEVES VIRSLIVEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin