Az elmúlt hónapokban egészségügyi okokból diétáznom kell, ezért vannak nehéz pillanataim a főzés során. Amúgy jól bírom, annak ellenére, hogy imádok enni, mégis mindig jön egy olyan étel, aminél elgyengülök. Na ezt pont egy ilyen. Amikor a sajtot reszeltetem, csak azon járt az eszem, hogy mennyire imádom az olvadt sajtot, ahogy ráolvad mondjuk egy jó tésztára. Vagy, hogy de megennék egy adag rántott sajtot tartárral. Szóval a sajt a gyengém, ez a leves pedig a pirított darált hússal pláne isteni. Vagy legalábbis azok, akik kóstolták, ezt mondják. :)
Hozzávalók (4 személyre):
1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
300 g vegyes darált hús
só
bors
2 db húsleveskocka
500 g sajt
1 csokor petrezselyem
Az összes gyors és könnyű receptem >>>
1. Az újhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A répát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Hevítsünk fel 2 ek olajat, és süssünk rajta üvegesre 1 ek aprított újhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergetve süssük fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk meg, azután kanalazzuk tányérba.
2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olajat, forrósítsuk fel, és pirítsuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat 5 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután közepes lángon főzzük 10 percig.
3. Forgassuk a levesbe a lereszelt sajtot, és kevergetve főzzük további kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 750 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!
További kedvenc leveseim: