Elkészítés: A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a *tányér*.
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre, és kicsit megpirítom a kenyeret. Felöntöm kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap.
Mikor letelt a nálam 20 perc, akkor botmixerrel pürésítettem szép simára. Hozzáöntöttem a maradék húslevest, beletettem a sajtot, majd kevergetve megvártam, míg elolvadt a sajt. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint, és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízek összefőjenek / érjenek. Kész.
A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni.
Jó étvágyat!