A vizet a zsiradékkal felmelegítjük egy lábosban, a sót és a borsot is hozzákeverjük, és a liszteket is hozzáadjuk, majd közepes lángon fakanállal addig keverjük, amíg először el nem válik a lábas falától, majd a nedvesség nagy részét ki nem „sütjük” belőle.
Remegő masszát kell kapnunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyesével hozzáütjük, és folyamatosan kavarjuk, mígnem sima, fényes, egynemű galuskatészta állagú nem lesz.
Ekkor az útifűmaghéjat és a szódabikarbonát is hozzáadjuk, és kicsit pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, a tésztát habzsákba töltjük, és szilikonos sütőpapírra diónyi halmokat nyomunk, vízzel megspricceljük.
20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. A kihűlt kupacokat éles késsel, határozott mozdulattal félbevágjuk, megkenjük mindkét oldalukat sajtkrémmel, az egyik felére koktélparadicsom karikát a másik uborka karikát helyezünk, és még egy adag sajtkrémmel megkenjük az egyik zöldségkarikát, majd egymáshoz illesztjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre