Sajtkrémes-zöldséges falatok égetett tésztából

default user icon

Hozzávalók

  • 12 dkg víz
  • 10 dkg olvasztott zsiradék (fele vaj, vele kókuszzsír)
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 6 dkg barna rizsliszt
  • 6 dkg zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 1 ek útifű maghéj
  • 1 nagy csipet szódabikarbóna

Elkészítés

    1.

    A vizet a zsiradékkal felmelegítjük egy lábosban, a sót és a borsot is hozzákeverjük, és a liszteket is hozzáadjuk, majd közepes lángon fakanállal addig keverjük, amíg először el nem válik a lábas falától, majd a nedvesség nagy részét ki nem „sütjük” belőle.

    2.

    Remegő masszát kell kapnunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyesével hozzáütjük, és folyamatosan kavarjuk, mígnem sima, fényes, egynemű galuskatészta állagú nem lesz.

    3.

    Ekkor az útifűmaghéjat és a szódabikarbonát is hozzáadjuk, és kicsit pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, a tésztát habzsákba töltjük, és szilikonos sütőpapírra diónyi halmokat nyomunk, vízzel megspricceljük.

    4.

    20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. A kihűlt kupacokat éles késsel, határozott mozdulattal félbevágjuk, megkenjük mindkét oldalukat sajtkrémmel, az egyik felére koktélparadicsom karikát a másik uborka karikát helyezünk, és még egy adag sajtkrémmel megkenjük az egyik zöldségkarikát, majd egymáshoz illesztjük.

Megjegyzés

A receptet Babiczky-Pfliegel Dóra, a boldogrépa blog szerzője készítette. (Dóráról bővebben itt olvashatsz: http://boldogrepa.blog.hu)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin