Elkészítés: A tásztához a lisztet a zsírral, a margarinnal, a tejföllel, a sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt.
Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással, ráteszünk 1-1 lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk, és a tetejét is lekenjük tojással.
Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.
A margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat.
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre