Elkészítés: A vajat habosra keverjük a túróval, hozzáadjuk az ecetes tormát és a nagyon apróra vágott hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve hűtőben érleljük a krémet, amíg elkészítjük a tésztát.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, kb. 5x5
cm-es kockákra szeljük, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Alufóliával bélelt sütőlemezen, előmelegített, de mérsékelt hőfokú sütőben megsütjük.
A teljesen kihűlt pogácsák felét megkenegetjük az előzőleg elkészített krémmel, kettesével összeragasztjuk, majd a dupla pogácsák tetejét is megkenjük a krémmel, és reszelt sajtba forgatjuk (füstölt sajttal is nagyon finom).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre