Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes töltött pogácsa

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a túróval, hozzáadjuk az ecetes tormát és a nagyon apróra vágott hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve hűtőben érleljük a krémet, amíg elkészítjük a tésztát.

A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, kb. 5x5
cm-es kockákra szeljük, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Alufóliával bélelt sütőlemezen, előmelegített, de mérsékelt hőfokú sütőben megsütjük.

A teljesen kihűlt pogácsák felét megkenegetjük az előzőleg elkészített krémmel, kettesével összeragasztjuk, majd a dupla pogácsák tetejét is megkenjük a krémmel, és reszelt sajtba forgatjuk (füstölt sajttal is nagyon finom).

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss