Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtkrémes répatorta

default user icon
11 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darát dió (mogyoró és mandula is lehet)
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
  • 1-1 mokkáskanál gyömbérpor és őrölt szerecsendió
  • A krémhez:
  • 50 dkg natúr krém sajt (mascarpone)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgarépát megtisztítom, finomra reszelem. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a lereszelt sárgarépát, a darált diót, a lisztet, a citrom reszelt héját és a sót. A gyömbérporral és szerecsendióval fűszerezem. Ezután óvatosan összeforgatom a habbá vert tojásfehérjékkel. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítom, majd előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Ha kész, a formából kiborítom, és hagyom kihűlni.

    A krém úgy készül, hogy a krémsajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral fényesre keverem, majd hozzáadom a narancs finomra reszelt héját. A tésztát lapjában kettévágom, és megtöltöm a krém kétharmadával, a többi krémmel pedig körben bevonom a tortát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

yzabella
Osztom mimisziku véleményét!! :( SAJNOS! Nagyon szerettem volna,ha tökéletes torta lett volna Húsvétra! De sajnos nekem nem annyira tetszett mint az itt elhangzott pozitív vélemények!Pedig nagy reményeket fűztem hozzá és betartottam az összes jó tanácsot ami itt lent írtatok.(dupla répa adag,sütőpor,narancshéj) Sütőporral szépen felnőtt és át is sült 40perc alatt,de visszaesett a sütés végén a tűpróba után.Így lett egy 1,5cm magas tortám amit még kettévágtam. :) a töltés miatt. De nem ez volt a legnagyobb baj. :( Annyira,de annyira édes lett a 2x15dkg porcukortól,hogy szabályosan rosszul lettem,émelyegtem. Pedig édes szájú vagyok. Szerintem a sajtkrémbe már nagyon sok/felesleges a cukor. Biztosan legközelebb nem teszek bele egyáltalán.De annyira szerettem volna jó kis húsvéti tortát,hogy hűen követettem a receptet. :( Kár volt!! :( Sajnálom,de számomra így ehetetlen,pedig mások mondták,hogy a tészta nagyon finom,de a krém az MÁR SOK a \"jóból\"!!
gemigabi
Nagyon finom lett, bár egy kicsit feltúrbóztam. Raktam bele sütőport (szerintem elengedhetetlen), illetve majd 2x annyi répa került bele, mint amennyit a recept ír. DE családi kedvenc lett.
Mico23
ISTENI FINOM A RECEPT!!!!! Mindenkinek szívből ajánlom, nem bánjátok meg!!!! Én egy picivel több, 30 dkg reszelt répát tettem bele. Sütésre fel!!! :-)))
meszaniko
sokkal jobb egyébként a tészta, ha egy csomag sütőpor is megy hozzá :) lehet ki is maradt itt véletlen a receptből, én ma is ezt csinálom meg unokahúgom szülinapjára
meszaniko
nagyon fini lett :) köszi a receptet :)
mimisziku
Számomra óriási csalódás volt ez a recept, pedig nagy reményeket fűztem hozzá... Az íze nem rossz, habár szerintem mind a gyömbér, mind a szerecsendió túl intenzív ahhoz, hogy egy-egy mokkáskanállal tegyünk a tésztába. Viszont! A tészta nem sült át 40 perc alatt (190 fokon), abszolút nem jött fel, tök lapos maradt, kb. ujjnyi vastag! Nem hiányzik véletlenül a hozzávalók közül a sütőpor vagy valami, ami felhozza kicsit?? Teljesen el vagyok keseredve, nem egy olcsó recept a fél kiló mascarpone-vel, most lényegében kidobhatom az egészet :(:(:(
Dzsinzilla
Tényleg nagyon különleges! Én friss gyömbért reszeltem bele, és a tésztájába is reszeltem narancshéjat! Jah, és a krémbe pedig citromot facsartam....Nyam-nyam....ez a mascapone jó találmány :-)
Verush
Hány fokon kell sütni?
verrrrrus
Ez a recept tényleg fantasztikus! :) Még soha nem ettem répatortát, de mostantól ez az egyik kedvenc desszertem. A tetejére szeletelt mandulát szórtam. Mindenkinek tudom ajánlani ;)
Borsika79
Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet,isteni lett.Mandulával csináltam,tettem bele fahéjat is és több mascarponét.Családom kedvence lett.(több répát is reszeltem bele) Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin