Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtkrémes minifánk

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • csipetnyi só
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 3-4 tojás
  • A krémhez:
  • 30 dkg krémsajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg kockára vágott sonka
  • petrezselyemzöld vagy metélőhagyma
  • bors
  • köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a vizet, a sót és a vajat felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Tűzről levéve addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat.

    Töltsük a masszát csillagvégű nyomózsákba, és kikent sütőlapra egymástól kb. 4 cm-re nyomjunk belőle kb. 40 db halmocskát. Süssük 12 percig 200 fokon. Közben a sütőt ne nyissuk ki.
    (Hasonló a képviselőfánk tésztához.)

    A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel
    habosra keverjük. Végül a sonkát, a fűszereket, az aprított zöldfűszernövényeket hozzáadjuk, s megtöltjük vele a félbevágott kis fánkokat.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin