Sajtkrémes-medvehagymás csónakok

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg burgonya
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2-3 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 1 mk cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 ek só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg tömlős, natúr sajtkrém
  • 0,5 csokor medvehagyma

Elkészítés

    1. A megpucolt burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük, majd kihűtjük.
    2. Az élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a cukrot, az olajat, a sót és az áttört burgonyát. Lágy tésztát dagasztunk, és letakarva a duplájára kelesztjük.
    3. Ha a tészta megkelt, 8 vagy 10 részre osztjuk, kigömbölyítjük és kb. 25 centis, hosszú, ovális alakúra kinyújtjuk. Feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Ezután még fél óráig kelesztjük.
    4. Közben a medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a sajtkrémmel és ízlés szerint sózzuk. Ezután a tésztát éles késsel középen jó mélyen bevágjuk, mindegyik közepébe rakunk a töltelékből és megszórjuk reszelt sajttal. Forró, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin