Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes kifli

85 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a tojással, a tejföllel és az olajjal, kelesztjük. (A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, és az elég lesz hozzá.)
  2. 9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk.
  3. Mindegyik kör alakú lapot megkenjük a sós vajjal és hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és megkenjük a krémmel.
  4. Tejföllel, krémsajttal, sonkával ízesítjük. (Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt is tehetünk hozzá, úgy könnyebben kenhető. Szórhatunk rá sonkakockákat, vagy a sajthoz a tejföl mellett adhatunk metélőhagymát, petrezselymet.)
  5. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, a tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal, szezámmaggal megszórjuk. 170 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Töltött, sós finomság. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss