Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot kemény habot verünk belőle. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a papírt, az őzgerincforma méretére vágjuk, két lapot kapunk, egy széleset és egy keskeny hosszút.
A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot, és olyan hosszú rudat formázunk belőle, mint az őzgerincforma hossza. Az őzgerinzformába tesszük a kihűlt piskóta nagyobbik lapját.
A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a krémsajttal kikeverjük, és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat, és a maradék krémmel befedjük. A kakaós piskótával befedjük, és fóliával betakarva kifagyasztjuk a hűtőben.
A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. A süteményt a formából tálcára borítjuk, és bevonjuk a csokival. Hagyjuk dermedni, majd vizes késsel szeleteljük.