Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémes-gesztenyés alagút

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 cl rum
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot kemény habot verünk belőle. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a papírt, az őzgerincforma méretére vágjuk, két lapot kapunk, egy széleset és egy keskeny hosszút.

A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot, és olyan hosszú rudat formázunk belőle, mint az őzgerincforma hossza. Az őzgerinzformába tesszük a kihűlt piskóta nagyobbik lapját.

A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a krémsajttal kikeverjük, és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat, és a maradék krémmel befedjük. A kakaós piskótával befedjük, és fóliával betakarva kifagyasztjuk a hűtőben.

A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. A süteményt a formából tálcára borítjuk, és bevonjuk a csokival. Hagyjuk dermedni, majd vizes késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Ezt a süteményt már régóta készítem, de számomra megunhatatlan. Most krémsajttal kevertem el a gesztenyemasszát, és ebből készült a krém. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss