Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtkrémes baracktorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl erős feketekávé
  • 8 evőkanál mandulalikőr
  • 60 dkg sárgabarack
  • 1/2 citrom leve
  • A sajtkrémhez:
  • 1 tasak zselatinpor (10 g)
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 3 dl joghurt
  • 3 tasak vaníliás cukor
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé tortabevonó
  • néhány szál menta
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

    Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral.

    Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral egy csipet sóval, 2 evőkanál vízzel, és kb. 8 percig habosítjuk (kézi robotgéppel). Beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A kávét összekeverjük a likőrrel, és még melegen meglocsoljuk vele a tortát. A formában hagyjuk még 20 percig, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a barackokat alaposan megmossuk (ha nem szeretjük a héját, leforrázzuk a barackot, és lehúzzuk), kettévágjuk, kivesszük magját, és megcsepegtetjük citromlével. A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A mascarponét összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a mandulalikőrrel és a porcukorral. A zselatint felolvasztjuk, elvegyítjük 8 evőkanál krémmel, majd a krém egészébe keverjük. Amikor a krém dermedni kezd , a tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A tortaforma oldalát a torta köré kapcsoljuk, a krém felét rákenjük, kirakjuk a barack kétharmadával, és rásimítjuk a maradék krémet. A hűtőbe tesszük, és 2 órát állni hagyjuk. A csokoládét lereszeljük. A tortát a csokoládéforgáccsal, a maradék barackkal, és a mentalevelekkel díszítjük. Megszórjuk kakaóval, és szeletelve kínáljuk.

    Munka: kb. 1 óra
    Fogyasztható: kb. 4-5 óra múlva
    1 szelet: 382 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin