Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtkrémben sült csirkés zöldbab

Hozzávalók

  • 1 kg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
  • 1 nagy pár csirkemellfilé
  • 3-4 ek olaj
  • 3,5 dl tejföl
  • 2 db nagyobb tojás
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 1 nagy csipet őrölt bors

Elkészítés

    1. A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockákra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
    2. A sütőt előmelegítjük. A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel és borssal simára keverjük, majd belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot. A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.
    3. Egy közepes tepsibe vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük. 180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul (kb. 30 perc).

Megjegyzés

Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos-sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin