A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockákra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
A sütőt előmelegítjük. A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel és borssal simára keverjük, majd belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot. A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.
Egy közepes tepsibe vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük. 180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul (kb. 30 perc).
Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos-sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás. - AranyTepsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!