Elkészítés: Felteszünk forrni 1 liter vizet. Ha felforrt, beletesszük a leveskockákat. A tejben elkeverünk 1 evőkanál réteslisztet, majd az alapléhez öntjük. Ízesítjük fehérborssal, szerecsendióval.
Amíg felforr az alaplé, a tojáshoz hozzákeverünk 2 evőkanál réteslisztet és annyi reszelt sajtot, hogy galuskatészta sűrűséget kapjunk (viszonylag sűrűre). Sózzuk, ízesítjük fehérborssal, szerecsendióval. Kevés olajat is rakhatunk bele. A a sajtgombócot kanállal beleszaggatjuk. (Óvatosan, a tej miatt az alaplé kifuthat.) Egy-két perc alatt készre főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre