Sajtgombócleves

Hozzávalók

  • 3 liter víz
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 2 db leveskocka
  • 1 kk vegeta
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa (karikákra vágva)
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 tk zellerlevél
  • A gombóchoz:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 15 dkg reszelt sajt (karaván sajtot tettem bele)
  • 1 ek joghurtos margarin
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

    1. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
    2. A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, a vegetát, a borsot, a fokhagymát (egészben), a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert - egy fazékban feltesszük főni.
    3. A gombóc hozzávalóit - a tojásokat, a búzadarát, a lereszelt sajtot, a margarint és a szódabikarbónát - összekeverjük. 10 percet hagyjuk állni, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk.
    4. A felforrt levest hagyjuk még 10 percet forrni, majd tegyük bele a gombócokat, és főzzük addig, hogy a répák és a gombócok is megpuhuljanak. Ha elkészült, a hagymákat kidobjuk a levesből.

Megjegyzés

Ez a leves 30-35 perc alatt elkészíthető. Ajánlom bármely alkalomra.

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin