Elkészítés: Az 1 kg joghurtot elkevertem az 1 dl tejszínnel és 2 kávéskanál sóval, majd egy konyharuhába borítottam, aminek összekötöttem a négy sarkát, és fellógattam egy fakanálra egy lábas fölé. 2 napig így hagytam csöpögni a joghurtot, amíg sűrű krémsajt lett belőle. Ez a krémsajt volt az alapja a sajtgolyónak.
A krémsajthoz hozzákevertem a tubusos sajtot, a reszelt sajtokat és a csipet feketeborsot. A magokat egy teflon edényben megpirítottam, majd egy tálba öntöttem.
A krémből apró golyókat formáltam, amiket megforgattam a pirított magokban, majd egy tálra helyeztem őket. 1-2 órára érdemes hűtőbe tenni tálalás előtt, hogy kellően megszilárduljanak.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre