Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtgolyó II.

default user icon
40 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db nagy főtt, áttört burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 7 dkg reszelt sajt
  • 1 egész tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött feketebors
  • 1 púpozott mokkáskanál só
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítése: A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel.

    A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon aranybarnára sütöm.

    Papírtörülközőre téve leitatom róla a felesleges olajat, és fogvájót vagy dárdácskát szúrok a golyókba. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

marcipanka
Én már készítettem és isteni finom volt, mindenkinek nagyon ízlett
simonani
Úgy gondolom- mint háziasszony- hogy vendégváró attól, hogy nassolni való és tartalmasabb, mintha egy pohárban ropit tennél. Nem utolsó sorban látványos is!
nagydavid
Egy sajtos fűszeres krokettnek nagyon jó, de egy krokett mitől vendégváró és mitől sajtgolyó???
picuka
Nagyon finom lett! Köszi a receptet!
Bibbants
Köszi a segítséget! :)
erdelyinora
Én kicsit nagyobb gombócokat készítettem, és úgy 20 db lett, tehát érdemesebb kisebb gombócokkal, mert nem lesz olyan olajos, gusztusosabb is. Akkor talán 25 db is lehet belőle. Nagyon finom vendégváró.
Bibbants
Sziasztok!Aki elkészítette ezt az ételt, meg tudná nekem mondani, hogy kb. mennyi darab jön ki belőle? Fontos lenne! Köszi! :)
Tündér80
Nekem tetszett. Meg kell hagyni, tényleg eléggé krokettes. Hidegre hűlve pedig a golyók behorpadnak, összetöppednek picit:) De énis ajánlom mindekinek, mert nagyon fincsi!
rastinho
Én már többször megcsináltam, zabálnivaló :) A leszólok meg valószínűleg nem elég jó szakácsok :P
leveszygy
Szerintem pont olyan, mint a krokett, csak golyó formában. Nekem nem jött be hozzá a fokhagyma ízesítés (pedig amúgy szinte mindenbe rakok). Szaftos húsok mellé köretnek inkább el tudom képzelni, mint vendégvárónak. Egyébként a krumplikat héjában főztem meg és forrón törtem át. A massza tényleg lágy egy kicsit, de vizes kézzel elég jól formázhatók. Azért köszi a receptet, örülök, hogy másoknak jobban ízlett!

Hasonló Receptek

Magazin