Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtfondü (fondue)

MME MME
1 3/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg hagyományos trappista sajt
  • 30 dkg emmentáli (nagylukú)
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl fehérbor
  • sok színes feldarabolt zöldség
  • A bagetthez:
  • 3 dl víz
  • fél evőkanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 54 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csomag instant élesztő

Elkészítés

Elkészítés: A sajtokat feldaraboljuk, a borral gázon lassan felmelegítjük, folyamatosan keverve. Ezután a mécsesre tesszük és villára szúrva mártogatjuk a zöldségeket és a bagette-et.

Bármilyen nyers és párolt zöldség megfelelő, amit villára lehet szúrni. Répa, kígyóuborka, retek, paprika, paradicsom, újhagyma; párolt: brokkoli, karfiol, cukkini, padlizsán. Ha a bagettet frissen sütjük, a siker elmaradhatatlan.

Megjegyzés

Kiváló kiadós vendégváró! Természetesen bor illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss