Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sajtfondü - alaprecept

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sajtfondü - alaprecept

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 54
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 60 dkg sajt (pannóniánál puhábbal nem igazán érdemes)
  • 2 kávéskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • bors
  • szerecsendió
  • másnapos kenyér (fehér vagy félbarna)

Elkészítés:

Egy vastagfalú edény belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, megmelegítjük benne a bort, hozzáadjuk a durván lereszelt sajtot. Amikor a sajt megolvadt, enyhén borsozzuk, és rászórunk egy kis szerecsendiót.

Ha szétválik a sajt és a bor, belekeverjük az étkezési keményítőt, ha túl keményre sikerülne (ez a magyarországi sajtkínálatot elnézve aligha fordul elő), egy kis pálinkával *higítjuk*. Közben kb. 2,5 cm-es kockákra vágjuk a kenyeret.

A kész fondüt az asztalra helyezzük (lehetőleg rechaud-ra, azaz resora :-)), körbeüljük, és a kenyérdarabokat (esetleg almadarabokat!) hosszú nyelű villára tűzve beletunkoljuk a sajtmasszába.

Megjegyzés:

A különböző sajtfondük elsősorban a felhasznált sajtfajtáktól kapják eltérő jellegüket.
Példák:
- 40 dkg emmentáli (igazi, nem emmentáli jellegű) + 20 dkg gruyere;
- 30 dkg gruyere + 30 dkg vacherin;
- appenzelli és emmentáli különböző kombánációkban...

Svájcban a boltokban készen lereszelt sajtkeverékeket árulnak. :-)

A receptet Ilona küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. szeptember 20. (csütörtök) 12:23
    Kedves Ilona, a receptből úgy tűnik, svájci szakértő vagy. Kérlek, áruld el nekem : nagy ízbeli különbség van a gruyere és az emmentháli között, vagy csak nyelvileg más, tehát az egyik Svájc francia, a másik meg német részén van otthon és aztán tovább is az egyik Francia- a másik meg Németországban és tovább Ausztria-Magyarországon terjedt el igazán ?
Receptválogatás
Világbajnok kelt tészták
Bukta, csiga, aranygaluska, pogácsa vagy kalács, a kelt tésztának nem lehet ellenállni. A jó recept persze fontos az arányok miatt, és néhány szabályt is érdemes betartani, a siker viszont garantált.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos húsvéti linzer Citromos húsvéti linzer
Narancsos-áfonyás kuglóf Narancsos-áfonyás kuglóf
Szilvalekváros süti Szilvalekváros süti
Napóleon torta Napóleon torta
Zserbópite csokidarabokkal Zserbópite csokidarabokkal
Nehéz sós teasütemény Nehéz sós teasütemény
Mandarinos tiramisu-torony Mandarinos tiramisu-torony
Csirkehúsos-zöldséges tortilla Csirkehúsos-zöldséges tortilla
Citromos húsvéti kekszek Citromos húsvéti kekszek
Krémes madártej szelet Krémes madártej szelet
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124243_110hus.jpg Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124239_110phar.jpg Barackos pohárdesszert

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124229_110leves.jpg Csirkeraguleves ropogós tésztával

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124235_citrus110.jpg Citruskörkép

Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124233_tej110.jpg Ha a tej megbetegít...

Rengeteg értékes anyagot tartalmaz, mégis egyre többen vannak, akik nem fogyaszthatják. Lássuk, mi lehet a felelős a problémáért!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124221_lemon-curd-110.jpg Lemon curd, az angol citromkrém

A lemon curd ízig-vérig angol találmány. A selymes, bársonyos, magával ragadó citromkrém a XIX. század közepe óta meghatározó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept