Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtfánk III.

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál só
  • 8 dkg margarin
  • 16 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 12 dkg trappista sajt
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • A lekenéshez:
  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • nagyszemű só

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük. Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk, és szüntelenül keverve főzzük 1-2 percig. Akkor jó, amikor elválik az edény falától.

    2. A tűzről lehúzva, még forrón a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk, amíg kihűl, azután a sajtot is hozzákeverjük.

    3. Megnedvesített kézzel diónyi gombócokat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk. Felvert tojással lekenjük, végül jó közepesen forró sütőben (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 25 percig sütjük. Fontos: a sütő ajtót ne nyissuk ki, csak a végefelé!

    MENNYISÉG: 25 DARAB
    ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 20 PERC
    ENERGIATARTALOM: 83 KCAL/DARAB

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bendzsiahaver
na végre...mi is ezt szoktuk csinálni otthon, tipikus szilveszteri tömdveletelemagad finomság! a sürőben eltűnnek a ráncok, kicsi barnulás és kész is....a kiszedés utáni összeesés ellen csak egy módszer van...meg kell gyorsan enni :)

Magazin