Sajtrolád krémsajtos-brokkolis töltelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 mk só
  • 4 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tömlős natúr krémsajt (10 dkg)
  • 6 dkg füstölt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • fél csokor petrezselyem
  • reszelt sajt (a tetejére, de ez elhagyható)

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsáira szedjük, megpároljuk, majd villával alaposan összetörjük. Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges víz lecsepegjen, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a füstölt sajtot és a felaprított petrezselymet, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
    2. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és egy tepsi (kb. 25 x 35 cm) aljára sütőpapírt fektetünk.
    3. A tésztához a tejet a sóval és a vajjal összeforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd kevergetve addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától. Ezután hagyjuk hűlni.
    4. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig egyesével a tésztába dolgozzuk, majd hozzákeverjük a lereszelt füstölt sajtot is. Végül a felvert tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. 
    5. A masszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 - 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, rákenjük a brokkolis krémet, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amíg megolvad a tetején a sajt. Újra kivesszük, majd óvatosan feltekerjük (ha a tészta egy kicsit a papírhoz ragadt, egy kenőkéssel fellazítjuk).
    6. Ha a a rolád tetejére sajtot is szeretnénk tenni, rászórjuk és visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a sajt megolvad.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin