Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos fondü házilag - ezért a receptért megvesznek a barátaid!

Hosszú téli estére családdal vagy barátokkal kitűnő étel, kitűnő szórakozás a fondü. Nem igényel túl nagy előkészületeket, a szükséges eszközöket pedig egyszer kell csak megvenni. Íme egy szuper recept, ha kipróbálnátok!
Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma 
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt 
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt 
20 dkg reszelt Frico Edam sajt 

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet és közepes hőmérsékleten felforraljuk.

Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy csészében. A sajtot fokozatosan  a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).

Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5–8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.

SAJTOS FISH AND CHIPS HÁZILAG - PRÓBÁLD KI AZ ANGOLOK KEDVENC RECEPTJÉT >>> 
EXTRASAJTOS TEKERCS EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL - ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ >>> 
KI NE DOBD A MARADÉKOT! SAJTOS PALACSINTA KRUMPLIPÜRÉBŐL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss