Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sáfrányos vegyes tál

MME MME
1 5/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg hosszúmetélt tészta
  • 10 dkg kagylótészta
  • 10 dkg színes masni tészta
  • 4 szem fekete olívabogyó
  • 60 dkg paradicsom
  • 30 dkg spenót
  • 60 dkg halfilé (pl. lepényhal)
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál vegyes olasz szárított zöldfűszer (kakukkfű, oregánó, bazsalikom)
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 g sáfránypor (nem tévedés: 1 g)
  • 10 dkg apró rák konzerv
  • 10-12 szem koktélparadicsom

Elkészítés

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Az olívabogyókat összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A spenótot leöblítjük, 2 percre forró vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, és óvatosan kinyomkodjuk. A halfiléket hosszában kettévágjuk, sóval, borssal megszórjuk.

Elkészítés: A tésztákat külön-külön egymás után kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A halfilékre szétosztjuk a spenótot, feltekerjük, és átkötjük. Felforrósítjuk az olajt, megpároljuk benne a paradicsomkockákat. Hozzáadunk fél dl vizet, a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, a zöldfűszereket, és felforraljuk. Félretesszük. Felforrósítjuk a vaj felét, és a halkötegeket pár perc alatt, óvatosan forgatva körös-körül megpirítjuk benne. A maradék vajat a sáfránnyal felforraljuk, és összekeverjük a tésztákkal. Alaposan összeforrósítjuk, tányérra szedjük, rámerjük a paradicsomos szószt, és ráültetjük a haltekercseket. Megszórjuk az olívával, a rákocskákkal, és mindegyik haltekercs tetejére 1-1 koktélparadicsomot ültetünk. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 550 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss