Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sáfrányos tepsis burgonya

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nyeles edényben lassú tűzön megolvasztjuk a vajat. Belenyomkodjuk a sáfrányt, hozzáadjuk a sót, a borsot és a lisztet, majd csomómentesre keverjük és addig főzzük, amíg bugyogni kezd. Ekkor félrehúzzuk, és hozzáadjuk a tejet. Közepes tűzön, folyamatos keverés közben felforraljuk, majd félretesszük.
  2. A meghámozott burgonyát vékonyan felszeleteljük és rétegesen lerakjuk egy zsiradékkal kikent tepsibe vagy egy kb. 5 cm magas, 20 x 20 cm-es tűzálló tálba. Közben minden réteget meglocsolunk a sáfrányos mártással úgy, hogy felülre is maradjon belőle. Végül a burgonyát az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük, amíg a teteje barnulni kezd. A sütőből kivéve 5-10 percig hűlni hagyjuk.

Tudj meg mindent a sáfrányról >>> 
Receptek sáfránnyal >>> 

A drága valódi sáfrányt ízben hasonló és szintén szép sárga színt adó sáfrányos szeklicével, esetleg kurkumával helyettesítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss