Keress receptre vagy hozzávalóra

Sáfrányos rizses hús

Hozzávalók

  • 1 csomag jázminrizs
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db t. v. paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 fej csiperkegomba
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csipet sáfrány
  • bors

Elkészítés

    1. A rizst egy fazékban előfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. 
    2. Közben felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára, a gombát és a paprikákat apró darabokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. A csirkét felkockázzuk. 
    3. A hagymát, a paprikát és a sárgarépát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított gombát, és együtt fonnyasztjuk tovább. Végül hozzáadjuk a csirkemellet is, és fehéredésig sütjük.
    4. Meghintjük a felíprított petrezselyemmel, az őrölt borssal és a sáfránnyal, majd felengedjük 1,5 dl meleg vízzel. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk, majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel, és további 1-2 percig pároljuk együtt. Lefedjük, majd pár perc múlva tálaljuk. 

Megjegyzés

Maradék rizst is felhasználhatunk a készítéséhez. Érdemes barna rizst használni, mert annak magasabb a rosttartalma, jobban laktat, és nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Sáfrány helyett esetleg használhatunk kurkumát

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin