Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sáfrányos-currys csicseriborsó leves

default user icon
MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 db konzerv csicseriborsó / vagy 15 dkg száraz csicseriborsó
  • 1 db leveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek curry
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk sáfrány kevés bele, többi a tetejére
  • 1 kk friss gyömbér
  • 1 kk méz
  • 2 dl tejszín
  • 1 l víz (vagy zöldségalaplé)
  • 2 levél zsálya

Elkészítés

1.

Felszeleteljük a vöröshagymát , majd dinszteljük. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd a csicseriborsót, felöntjük vízzel (a zöldségalaplé még jobb) és puhára főzzük.

2.

Hozzáadjuk a fűszereket, a leveskockát, a mézet és amikor megpuhult a borsó, akkor kiszedünk belőle 2 kanálnyit. A többit mixerrel pürésítjük.

3.

Az épen maradt borsókat visszatesszük a levesbe és felöntjük tejszínnel. Felforraljuk és tálaláskor pár szál sáfránnyal és pirított zsályával díszítjük a tetejét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss