Egy lábasban a cukrot elkeverjük a tojássárgájákkal, egy csipet sóval és a forró vízben feloldott sáfrányporral (sáfrányszállal), majd hozzáadunk 2 dl tejszínt, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd, de még nem forr. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet a folyós, de mégis sűrű krémhez, és az összeforgatott alapunkat hagyjuk kihűlni.
Ha készen van, a masszát fagylaltgépbe töltjük, 30 percen keresztül keverjük, majd 1 órára a fagyasztóba tesszük. Vizes fagylaltos kanállal porciózzuk. Magában, vagy egy kis savanykás meggyszósszal tálaljuk.
Amíg nem volt fagylaltgépem én botmixerrel 30 perces időközzel átturmixoltam a fagyasztóban pihenő fagyit. Megoldható így is. Nem kell feltétlenül gépezet egy hűsítő nyalánksághoz. Vagy egyenesen pálcikás műanyag formába is önthetjük a krémet és irány a fagyasztó. - BoldogAgi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!