Elkészítés: Az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá vertem a kristálycukorral. A tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és 190 fokon 20 percig, majd 160 fokon további 40 percig sütöttem. (Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e, különben beesik a közepe a hűléskor!)
Kristálycukorral meghintettem egy deszkát, és a süteményt ráborítottam, a tepsit rátettem, lenyomattam egy nehezékkel. Hagytam kihűlni.
Ezután a sütőpapírt lehúztam róla, és hosszában kettévágtam. A felső fele maradt alul, megkentem baracklekvárral. Kenés előtt a baracklekvárból a rostokat eltávolítottam, egy szűrőn átpasszíroztam. Rátettem a tésztalap másik felét, felforrósított baracklekvárral lekentem. Hagytam, hogy a lekvár megszikkadjon. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, a sütemény tetejét és az oldalát is bevontam vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre