Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rusztikus őszibarackos pite

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 24 dkg liszt
  • 10 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • fél dl jéghideg víz
  • Valamint:
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • 60 dkg őszibarack

Elkészítés

    Elkészítés: A tásztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a cukrot, hozzámorzsoljuk gyors mozdulatokkal a hideg vajat, kortyonként adagoljuk hozzá a hideg vizet, ezzel lazítjuk a tésztát.

    Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra nyújtjuk az összegyúrt tésztát, rusztikusan ovális alakban. A közepére szórjuk az összekevert liszt-cukor-őrölt mandula keverékét (2 evőkanálnyit hagyjunk a tetejére is), és erre halmozzuk a cikkekre vágott barackot – a tetejére is szórjunk egy keveset a mandulás lisztből, ez finom ropogósra sül majd a gyümölcs tetején. A tészta széleit felhajtjuk, kis peremet formázunk.

    185 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin