Elkészítés: Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a maradék tejet, a lágy vajat, a sót, a cukrot és az élesztős tejet. Könnyű tésztát dagasztunk addig, amíg elválik a kezünktől és a táltól is. Meleg helyen kb. 1 órát kelni hagyjuk.
Kinyújtjuk lisztezett felületen a megkelt tésztát (kb. 25 x 35 cm-es téglalapra). Kenőlapát segítségével rákenjük a Nutellát. A rövidebb oldalról indulva feltekerjük, mint a bejglit. Akkor jó, ha szélesebb és laposabb rudat kapunk, mint általában a bejglinél szokás. Ezután éles késsel bevágásokat készítünk, mintha egy fenyőfát készítenénk a rúdból, tehát mindkét oldalán ferdén, párhuzamosan bevagdossuk 2-2,5 cm távolságokat kihagyva. A közepét ne vágjuk át (mintha az lenne a fa törzse). Ezután a két egymással szemben álló tésztacsíkot átfordítjuk egymáson, végig áthajtogatjuk az egész tésztát.
Megkenjük tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre