Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Runeberg muffinjai

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 20-25 darabhoz:
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál őrölt kardamom
  • 2 dl édes kétszersült- vagy kekszmorzsa
  • 2 dl őrölt mandula
  • 1 dl tejszín
  • málnalekvár
  • A kenéshez:
  • 2 dl víz
  • 1 dl cukor
  • 2-3 kanál rizspálnika vagy rum
  • A tetejére:
  • málna- vagy narancslekvár
  • A bevonathoz:
  • 1 dl bevonócukor
  • 2 kanál víz vagy citromlé

Elkészítés

    Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra.

    Daráljuk le a mandulát, és keverjük össze a morzsával. Keverjük ki a vajat a cukorral. Adjunk hozzá egyenként a tojásokat, és dolgozzuk jól össze. Adjuk hozzá a a lisztet, a sütőport. Keverjük hozzá a kardamomot, a morzsát és a mandulát, végül a tejszínt.

    A muffinformákat kikenjük, és megtöltjük a masszával (hagyjunk
    helyet a formában, hiszen a muffin meg fog nőni). Az ujjunkkal egy kis mélyedést készítünk minden muffin tetejére, és megtöltjük lekvárral.

    15 percig sütjük.

    Forraljuk fel a vizet és olvasszuk fel benne a cukrot, ízesítsük a rummal vagy rizspálinkával. Ezzel kenjük meg a megsült muffinokat.

    Amikor még melegek, tegyünk még fél kanál lekvárt a közepükbe.

    Hagyjuk kihűlni őket. Keverjük össze a bevonócukrot és a vizet vagy citromlevet egy kis tálban, és öntsük le vele a muffinokat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin