Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rumpuncsos szelet oreó kekszes krémmel

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek étolaj
  • 3 csomag rumpuncs pudingpor (főzős)
  • 1 mk sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg csokoládé
  • 8 db oreó keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 150 ml cukrászhab
  • Az alsó lap kenéséhez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 50 ml habtejszín
  • A bevonathoz:
  • 9 dkg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 ek tej
  • 40 g puncs pudingpor (főzés nélküli)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 °C - ra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
    2. A tojást, a porcukorral, és sóval habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát a tepsibe öntjük és kb 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    3. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, még forrón hozzákeverjük a csokoládét és 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A cukrászhabot kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük.a masszához, ezután hozzáforgatjuk a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
    4. A tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és fényesre keverjük. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapra rákenjük a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd rásimítjuk rá az oreós, tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig ráhelyezzük a krémre, enyhén rányomva.
    5. A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt. A sütemény tetejét díszítő dekorral megszórjuk. Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető. 

    9 VISSZAUTASÍTHATATLAN OREÓS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>>

    10 BÉKEBELI CUKRÁSZSÜTEMÉNY, AMIT A MAI NAPIG IMÁDUNK! >>> 

Megjegyzés

A tepsi 23×34 cm –es.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin