Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncsos-tejszínes piskóta szelet

15 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,2 tk szódabikarbóna
  • 1-2 tk őrölt fahéj
  • kevés tej ha szükséges
  • 4 db tojás
  • A krémhez:
  • 2 csomag puncsos puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üvegcse rumaroma (vagy 4 cl rum)
  • 1 marék mazsola
  • 5 dl tej
  • cukor
  • 1 nagy doboz tejföl (345 g)
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tejszín (vagy Hulala)
  • 2 ek baracklekvár

Elkészítés


  1. Lisztet átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját cukorral és vízzel habosra keverjük, majd az átszitált és szódabikarbónával elkevert lisztet apránként hozzáadjuk, jól elkeverjük, majd a fehérjehab felét jól elkeverjük. A maradékot lazán hozzáforgatjuk. 
  2. A tésztát egy 25x40 tepsi alakú kiolajozott kilisztezett tepsibe tesszük, és 180 fokon, tűpróbáig szép aranyszínűre sütjük, majd egy rácson kihűtjük.
  3. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a tejfölt. A pudingot megfőzzük a tasakon található utasítás szerint. A margarint, a rumba áztatott mazsolát és a rumot hozzákeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, habosra keverjük, és rá halmozzuk a piskóta tetejére, elsimítjuk, majd megszórjuk tetejét cukrozott kakaóval. Bevonható csokoládéval is: azt majdnem hidegen tegyük a krém tetejére, majd vizes kézzel gyorsan el simítjuk.

FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom lágy krémje szinte elolvad a szádba ha megkóstolod! Ünnepekre is ajánlom - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss