Elkészítés: A tésztához a langyos tejbe belerakjuk az élesztőt és a cukrot, hagyjuk felfutni. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá! Látjuk az állagán, mennyi kell még bele.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 8×5 centis lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk késsel.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Amikor megsültek, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre