A meggyet megmossuk, majd kimagozzuk. Egy lábasban vajat olvasztunk, egy kevés lisztet és vizet keverünk hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntünk hozzá tejszínt, majd csomómentessé keverjük.
Beletesszük a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, kevés tejet keverünk hozzá és kb. 10 percig főzzük.
Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe néhány órára. Amikor jól lehűlt, kivesszük, belekeverjük a behűtött rumot, a tányérba merjük, majd egy kevés tejszínt locsolunk rá.
Finom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az elhagyhatja. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!