Keress receptre vagy hozzávalóra

Rumos szőlő-gesztenye krémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 marék sült gesztenye
  • 2 evőkanál cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • rum
  • tejföl
  • főzőtejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom, s felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem. Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe, hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem. Tálaláskor ráteszem a gesztenyét s a szőlőszemeket, locsolok rá kevés tejszínt.

Megjegyzés

Hűvös, borult, ködös időben kiváló melengető leves.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szolyva 5 évvel ezelőtt
Karácsonykor próbáltam ki ezt a receptet, dupla adagot főztem belőle. Finom lehetett, mert nekem már nem maradt, megkóstolni sem tudtam. Viszont turmixolás után le kellett szűrnöm, mert nagy magok voltak a szőlőmben, amit a turmix nem tudott eléggé felaprítani.

Hasonló Receptek

Magazin