Elkészítés: A tepsit kivajazzuk vagy muffinpapírokkal kibéleljük. A sütőt 180 (légkeverésesnél 160) fokra előmelegítjük.
A szilvát megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a rummal.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, alaposan elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és 1 teáskanál fahéjjal. A tojást felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a natúr joghurtot. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a szilva 3/4 részével.
A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A tetejét megszórjuk a maradék fahéjjal és a szilvadarabokkal. A sütőben középen kb. 20-25 percig sütjük. 5 percet pihentetjük, majd kiszedjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre