Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rumos-szilvás muffin

default user icon
Dia
5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit kivajazzuk vagy muffinpapírokkal kibéleljük. A sütőt 180 (légkeverésesnél 160) fokra előmelegítjük.

A szilvát megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, és meglocsoljuk a rummal.

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, alaposan elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és 1 teáskanál fahéjjal. A tojást felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a natúr joghurtot. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a szilva 3/4 részével.

A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. A tetejét megszórjuk a maradék fahéjjal és a szilvadarabokkal. A sütőben középen kb. 20-25 percig sütjük. 5 percet pihentetjük, majd kiszedjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, fogyasztáskor fel lehet még dobni egy kis szilvalekvárral. - CherryDarling

Ezek is érdekelhetnek

Friss